petak, 1. rujna 2017.
SVI IH VOLE JER SE OVE POSNE VANILICE TOPE U USTIMA… MORATE IH PROBATI…
By arsenal at 13:35
No comments
Sastojci:
500 gr margarina (ili 250 gr margarina i 250 ml ulja)
250 gr prah šećera
1 ceo limun
2 kesice vanilin šećera
100 gr oraha
oko 1 kg brašna
džem od kajsija
jos malo prah šećera
Priprema:
Penasto umutiti margarin i prah secer. Izrendati (naribati) koricu limuna i iscediti ceo limun u masu. Dodati vanil secer i orahe. Postepeno dodavati brasno da se zamesi ujenacena, ne previse tvrda masa. Razoklagijati testo i vaditi okruglom modlom vanilice. Poredjati na pek papir u pleh i peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 5-10 minuta. Voditi racuna da vanilice ne promene boju. Vaditi ih dok su bele. Tople spajati dzemom od kajsija i valjati u prah secer.
Related Posts:
ZA MENE JE OVAJ RECEPT FANTAZIJA: “KROFNE IZ RERNE”… MENI UKUSNIJE OD OSTALIH… Sastojci: 600gr namjenskog brasna za dizana tijesta 150gr secera 5 kom jaja 120ml mlijeka 150gr istopljenog maslaca 1 kocka svijeze germe-25gr (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 kom limuna-izribana kor… Read More
LAGANA TORTA BEZ PEČENJA KOJOJ JE TEŠKO ODOLJETI POTREBNO: Za podlogu: manje pakiranje pettit beure keksa 10-tak čajnih keksića s čokoladom (može i domaćica) 15 dag otopljenog margarina + 3 žlice kakaa Za kremu: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 50 … Read More
BOLONJEZ SOS....ORGINALNI RECEPT IZ JEDNOG ITALIJANSKOG RESTORANA Sastojci 250 gr faširane junetine 250 gr faširne svinjetine 100 gr slanine (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 50 gr koncentrata rajčice 50 gr maslaca 3 kaš maslinovog ulja 1 čaša mlijeka 1 čaša cr… Read More
TIJESTO ZA PALAČINKE..... SVE PO 4 ove palačinke budu fino meke i nisu ni malo masne ni gumene kada se zargizu.filujte ih po želji….. SASTOJCI tijesto za palačinke 4 jaja 400 gr. brašna 4 dcl. mlijeka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 4… Read More
ŠTRUDLICE SA DŽEMOM DOK SKUHATE KAFU I ONE SU GOTOVE.... SASTOJCI za testo – 400 gr brašna + oko 40 gr za posipanje testa – 2 dl kisele pavlake – 160 gr masti – 3 kašike šećera (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); – prstohvat soli I još – pekmez za filovanje, … Read More
0 komentari:
Objavi komentar