subota, 7. listopada 2017.
NAJBOLJI KOLAČ SA VIŠNJAMA UZ KAFICU PRAVI UŽITAK
By arsenal at 04:17
No comments
Sastojci
5 jaja
1,5 čaša šećera (300 gr)
1 čaša jogurta (2 dl, ili 200 gr)
1 čaša ulja (170 gr)
2 čaše brašna (270 gr)
1/2 kesice praška za pecivo
400 - 500 gr višanja
malo prah šećera za posipanje kolača
vanil šećer
čaša = 2 dl
Priprema
1.
Razbiti jaja i odvojiti belanca od žumanaca. Belanca mikserom umutiti u čvrst sneg, pa im postepeno dodavati šećer. Mutiti još malo, pa odložiti mikser. Dodati žumanca, pa ih umešati polako, špatulom. Postepeno dodati i ostale sastojke (jogurt, ulje, brašno i prašak za pecivo) i polako ih sjedinjavati sa belancima.
OBAVEZNO URADITE OVIM REDOSLEDOM, PRVO BELANCA UMUTITE MIKSEROM, PA IH SKLONITE SA STRANE NA PAR MINUTA, DOK NE UMUTITE OSTALE SASTOJKE. TAKO ĆETE IZBEĆI PRANJE METLICA I GUBLJENJE VREMENA NA NJIHOVO PRANJE, BRISANJE I SUŠENJE, JER, POZNATO JE DA SE BELANCA MUTE ČISTIM METLICAMA. A ŽUMANCIMA OVO NE SMETA. ZATO JE REDOSLED TAKAV.
2.
Kad testo bude homogeno, izliti ga u podmazan i brašnom posut pleh (moj pleh je dimenzija 35 x 20 cm). Na testo staviti višnje (sveže, iz zamrzivača ili iz kompota) koje su malo oceđene od viška soka.
3.
Da višnje ne bi ostale na vrhu kolača i osušile se, već da malo utonu u kolač, a da ne padnu sasvim na dno, ja ih vrhom nožića malo gurnem nadole.
Staviti kolač u rernu zagrejanu na 200 stepeni da se ispeče. Smanjiti na 180 stepeni. Kolač je brzo gotov, u rerni sa ventilacijom pečem ga OKO 40 minuta, a da je pečen, vidi po tome što se ivice testa počinju odvajati od suda u kom se kolač peče, i povlače se ka sredini.
ISPEČEN KOLAČ TREBA DA IMA BLAGU BRAON GORNJU POVRŠINU, A TAKAV JE I ODOZDO, VIDI SE NA MOJIM SLIKAMA.
Kolač u video snimku deluje mi nepečeno.
4.
Ohladiti kolač, pa ga obilno posuti prah šećerom, pomešanim sa vanil šećerom, i iseći na kocke. Nemojte načinjati kolač koji se nije potpuno ohladio, jer će biti ''zdudan'' i gnjecav.
5.
Napomena: da ne bi bilo nejasnoća oko gramaže sastojaka, dodala sam u zagradu težinu izvaganih sastojaka u gramima.
Related Posts:
SVI ONI KOJI SU PROBALI OVU TORTU ODUŠEVILI SU SE, VJERUJEM DA ĆETE I VI... Sastojci Biskvit 2 jaja L veličine 100 g maslaca sobne temperature 100 g šećera u prahu 1 vanilin šećer 80 g glatkog brašna 15 g kakaa 1 žličica praška za pecivo 50 g naribane tamne čokolade (barem 50% kakaa) Svijetla krem… Read More
KAKO BRZO I NA JEDNOSTAVAN NAČIN OČISTITI FUGNE IZMEĐU PLOČICA Da bi vaš dom bio besprijekorno čist, često koristite skupe deterdžente koji mogu da budu i vrlo opasni. Odličan izbjeljivač za fugne između pločica u kupatilu ili kuhinji možete lako pripremiti sami kod kuće. Nakon postup… Read More
Ova DIJETA je vrlo jednostavna, a gubi se MINIMALNO 10 KILA u mjesec dana! Hit dijeta obećava gubitak 10 kilograma masnih naslaga u samo mjesec dana, a ne samo to, već bi trebala da vam bujnije raste kosa i nokti, da se pročisti koža i da dovede do boljeg ukupnog osjećaja… Poenta je da izbjegavate … Read More
BRZI DORUČAK SA JOGURTOM KOJEG VOLE I VELIKI I MALI Sastojci 500g Pšeničnog glatkog brašna 1 prasak za pecivo Docela prstohvat soli 2 jaja 2 dl Jogurta ili kiselog vrhnja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); malo ulja Još Ulje za prženje Priprema 1. Z… Read More
SPECIJALITET MAĐARSKE KUHINJE...ROLADA KOJA SE NE PEČE Sastojci BISKVIT: 500g. mljevenih keksa,petit,plazma,albert po ukusu 2 vrhom pune zlice kvalitetnog kakaa ili cokolade u prahu 100g. secera 1 vanilin secer ili par kapi ekstrakta vanille 300ml kave (adsbygoogl… Read More
0 komentari:
Objavi komentar