ponedjeljak, 30. listopada 2017.
NAUČITE KAKO NAPRAVITI DOMAĆE KORE ZA PITU NA KOME ĆE VAM SVI ZAVIDJETI
By arsenal at 14:49
No comments
Sastojci
1 kg brasna tip 400 za pite i kolače
1 dcl ulja
20 grama soli
vode 1/2 litra
Priprema
1.
Od sastojaka zamjesimo tijesno srednje tvrdoce.
Ostavimo da odstoji 15 minuta .
Od ove količine sastojaka dobijemo 1 i 1/2 kg tijesta, koje podjelimo na tri djela, da u svakom komadu tijesta bude 1/2 kg. Slozimo u pleh i premazemo uljem da odstoji. Kada ja pravim pitu obično zamijesim tijesto i stavim ga u frizider da odstoji . Jedan sat prije nego sto hocu da pravim pitu izvadim iz frizidera da se malo ugrije na sobnoj temperaturi i onda razvijanje moze da počne. Prvo je razvijem okladijom do pola, posle malo razvučem na rukama i onda pruzim na stolnjak. Namazem je uljem i razvlačim na ruke koliko je god to moguce.
Filujem zavisno od zelje mojih ukucana. Neki vole sirnicu neki krompirusu, a bogami i burek ( kod nas u bosni burek je pita sa mesom). Kada sve to fino nafilujem ponovo premazem uljem i naravno u reznu na 200°C. Krompirusu i burek zalijem mjesavinom vode, ulja i soli (2dcl vode, pola dcl ulja i malu kasičicu soli to da prokuva i kad je pita na pola pečena zalijem i ponovo vratim u rernu). Naravno ako imate veću količinu pite i zaljev ce biti u većoj količini. Sve pite mozete da zamrznete pa i krompirusu. Krompir isjeckate ili izrendate zavisi kako volite. Ja obično stavim u multipraktik, isjeckam. Operem krompir i stavim u vrelu vodu da samo malo prokuva ( nekoliko minuta) ali obavezno morete da vodite računa da promjesate da ne bi krompir pao na dno i zalijepio se za šerpu. Kad je krompir obaren ocjedite ga u njega dodate luk koji ste preprzili na ulju, bibera i naravno posolite po zelji. Ovako pripremljenim krompirom filujete kore i moze slobodno u zamrzivac nece sigurno da pocrni. Drage moje prijatno. Ako sam sta zaboravila slobodno pitajte.
Related Posts:
KROFNE JEDNOSTAVAN RECEPT MOJE MAME KOJI UVIJEK USPIJEVA SASTOJCI 500 ml mleka 1 kvasac (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2 žumanca 3 kašike šećera 1 kašičica soli 950 gr brašna 2 kašike masti (svinjske ili biljne) PRIPREMA 1. Staviti kvasac u mlako mleko … Read More
JEDNA OD NAJLJEPŠIH POSLASTICA IZ MOG DJETINJSTVA – ŠTRUDLA SA MAKOM Štrudla sa makom je jedna od lepših poslastica iz mog detinjstva. Ovo je stari recept za svima dragi kolač. Nekada se dobro jelo, baš! A i sada se trudimo da održimo tradiciju i s vremena na vreme se častimo pravim domaćim k… Read More
KOLAČ KOJI ĆE VAM, DOK SE PEČE, CIJELU KUĆU ISPUNITI PRIJATNIM MIRISOM Sastojci Za testo 300 g brasna 3 zumanca malo soli naribana limunova kora oko 1 dl mleka 20 g kvasca (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Za fil 100 g maslaca 100 g secera 1 vanilin secer Preliv 1 dl mlek… Read More
ZOVE ME BIVŠA SVEKRVA NEKI DAN. PLAČE, KUMI, ISPRIČAVA SE ZA SVE ZLO KOJE MI…. Zove me bivša svekrva neki dan. Plače, kumi, ispričava se za sve zlo koje mi je učinila. Inače, udajem se opet za par mjeseci. Rekoh joj da se nisam rastala zbog nje i njenih spački nego zbog toga što smo i bivši i ja bili n… Read More
SUPER UKUSNI KREMASTI KOLAČ Sastojci BISKVIT 6 bjelanjka 10 dkg šećera u prahu 1 velika žlica octa KREMA 6 žumanjaka 5 dkg šečera u prahu 2 velike žlice brašna (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2 i pol dcl mlijeka 10 dkg orah… Read More
0 komentari:
Objavi komentar