ponedjeljak, 6. studenoga 2017.
KOLAČ KOJI SE ŠIRI INTERNETOM...ODUŠEVIO JE MNOGE NADAM SE DA ĆE I VAS
By arsenal at 00:01
No comments
Sastojci
banana sloj
2 kasike putera
1/4 solje braon secera
1 cajna kasika vanilije
1 supena kasika ruma
3 zrele banane
krema od sira
500 gr krem sira + 2 supene kasike putera
1 solja braon secera
3 jaja
2 cajne kasike extrakta od vanilije
1 cajna kasika ruma extrakt
karamel toping
1 i po solja secera
1/4 solje vode
1 supena kasika soka od limuna ili corn sirupa
1 solja whipping cream
podloga
12 kom oatmeal keksica
1/2 solje pecan oraha / obicnih oraha
1/4 solje omeksalog putera
Priprema
1.
Prije nego predjete na konkretne korake izvjedbe kolaca, pripremite kalup. Oblozite ga sa vanjske strane alufolijom, jer cete kolac peci u vodenoj kupki!
Vodena kupka: uzmite serpu ili tepsiju, vecu od kalupa za kolac, i stavite u zagrijanu rernu. Na sredinu serpe postavite kalup dobo oblozen alufolijom. Jako je bitno da voda ne prodre u kalup i ne nakvasi kolac. Sad sipajte kljucalu do jedne trecine oblozenog kalupa i tako pecite.
2.
Keks, pecan orahe i omeksali puter ubacite u food procesor/blender, pulsirajuci par puta da se sadrzaj isitni i sjedini. Istresite u kalup i prstima ili casom pritiscite sadrzaj na dno kalupa, ne na stranice! Pecite 10 do 12 minuta.
3.
U tavi otopite puter i secer, dodajte vaniliju, rum i na kraju oguljene banane izrezane po duzini ili na kolutove. Lagano promijesajte da ogreznu u saftu. Tople istresite preko ohladjene pecene kore.
4.
Mutite sir dok ne omeksa dodavajuci kolicinu secera u dva navrata. Dodajte puter, jaja, jedno po jedno. Na kraju jos vaniliju i rum. Dobro umucenu kremu istresite preko banana.
Pecite u vodenoj kupki na 180' C prvih 30 minuta potom smanjite temperaturu na 160 i nastavite peci jos 30 do 40 minuta.
Kad malo promrdate kalup, sredina kolaca ce lagano zatreperiti, tako treba!
Izvadite kalup iz vodene kupke i ostavite da se hladi dva sata.
5.
Spojite secer, vodu i limunov sok (corn syrup) u serpicu i stavite na sporet da kuha bez mijesanja. Kad pocne lagano mijenjati boju, cetkicom umocenom u vodu skidajte secer sa zidove serpice. Cim dobijete boju cilibara, smaknite sa ringle i pazljivo dodajte whipping (pocet ce naglo da pjeni) cream. Vratite na ringlu, nastavite kuhati
dok se sadrzaj ne smanji za jednu trecinu, oko pet minuta. Povremeno promijesajte. Ostavite 15-ak minuta da se rashladi. Prelijte karamel sos preko kolaca i ostavite da se zajedno hladi.
Posluživanje
Obruc kolaca skinite prije posluzivanja. Noz zagrijte pod mlazom vruce vode, posusite salvetom i rezite. Za svako novo parce, postupak sa nozem ponovite.
Mozete servirati karamel sos posebno u zdjelici pa nek se svako sluzi sam i sipa koliko mu je po volji.
Related Posts:
MENI NAJBOLJI RECEPT ZA LEDENE KOCKE LEDENE KOCKE Recept :5 belanaca 5 kasika secera, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 5 kasika brasna . Umuti sne od belanaca pa dodavati po jednu kasiku secera muteci celo vreme zatim dodati brasno. Peci na 180 ste… Read More
CRNI SOČNI KOLAČ GOTOV ZA 20 MINUTA Kolac od nicega. Ukusan, socan, izdasan. Bez jaja.Pravila sam ga jos kao devojcica, u osnovnoj skoli. Sastojci: 3 case kiselog mleka 3 case secera 1 casa ulja 3 case brasna (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push… Read More
PROŠLE GODINE PRED PRAZNIKE SAM SA PORODICOM, ŽENOM I TRI.... Prošle godine pred praznike sam sa porodicom, ženom i 3 sinčića išao kod mojih roditelja. Predpraznična atmosfera, hrana, vino i pred polazak kući već sam bio poprilično pijan. Tata je bio cijelo veče nervozan i ljut jer pij… Read More
PEČENI KRUMPIR! SVE SPREMO ZA 30 MINUTA, A KUCA I MAHALA MIRISE POSEBNO U OVIM ZIMSKIM DANIMA :) Sastojci 1 kg krumpira 5 dkg margarina 0,5 dl maslinovog ulja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 režanj češnjaka sol, peršin Priprema 1. krumpir očistiti i po duljini odrezati jednu tanku krišk… Read More
RECEPT KAKO NAPRAVITI DOBAR PEČENI KROMPIR Sastojci 1.1-1.2kg krompira voda za kuvanje kašičica morske soli (oko 3-4g) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 4-5 čenova bijelog luka, neoljuštenih oko 30g/35ml maslinovog ulja (ili svinjske/pačje mas… Read More
0 komentari:
Objavi komentar