subota, 4. studenoga 2017.

ODLIČNA SEOSKA LISNATA POGAČA!!! TAKO MEKANA I LISNATA DA SE JEDNOSTAVNO TOPI U USTIMA


Tako mekana i lisnata da se jednostavno topi u ustima
Sastojci
1 kg brasno
0,5l mleko
3 jaja
250 gr puter



1 dl ulje
1 kocka kvasac
1 kasika sol
1 kasika secer
400gr tvrdog sira

Priprema
1.
Zamesite testo od kasiku soli, kasiku secera, nadosli kvasac, dva cela jajeta i jedno bjelance , ulje i toplo mleko..Zamesite sredno tvrdo testo i ostavite ga da se odmori deset minuta.
2.
Kad se testo odmori podelite ga na 24 loptica.
3.



Uzmite jednu lopticu i razvucite jufku velicinu tanjira i namazite omeksalim puterom.Zatim posipajte sitno izdrobleni sir.
4.
Produzite postupak i sa ostalim jufkama.
5.
Poslednju jufku stavite i nemojte je mazati.
6.
Od svih poredjanih jufka razvucite jednu veliku jufku i stavite u namascenu tepsiju 36 broj i isecite na kocke. odozgo namazite je sa umuceno zumanjce.Ostavite je 30 minuta da se testo odmori i nadodje
7.
Pecite u zagrijanu rernu na 250 stepeni prvih deset minuta a onda namalite na 200 i dopecite pogacu.
8.
Gotovu pogacu ostavite da se malo ohladi pa poslu zite isecenu na kocke.

Related Posts:

  • LOKUMI KOJI SE NAJLAKŠE PRAVE...IZVEDBA JE LAKA A UKUS ZA ČISTU DESETKU Sastojci Potrebno je: 250 gr kiselog mlijeka 150 ml mlijeka 20 gr svjezeg kvasca 5 gr sode bikarbone (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3 komada jaja 1 kafena kasika secera po ukusu soli po potrebi (o… Read More
  • PRHKE ŠTRUDLICE KOJE ĆETE ČESTO PRAVITI Za testo: – 600g brašna – 150g margarina – 100g masti – 1,5 dl mleka – 1 vrhom kašika šećera – 1/2 kvasca – 2 jaja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); – malo soli – za premazivanje 2 jaja Za nadev od m… Read More
  • JOŠ JEDAN SPECIJALITET TURSKE KUHINJE KOJI MORATE PROBATI Sastojci Pire: 4 srednja krumpira oko 100ml mlijeka 1 žlica maslaca sol,papar Mesni nadjev: 400g juneceg mesa/mekane snicle 1 velika crvena paprika ili dvije manje (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); … Read More
  • Krompir pita BEZ KORA s mladim sirom Tradicionalna kuhinja je nama uvijek omiljena, to su jednostavni i fini recepti, koji podsjete na djetinjstvo i čarobne mirise iz bakine kuhinje…ovo je starinska pita, brza i bez kora, ima razno-raznih varijacija na temu ist… Read More
  • KAŽU: ALBANSKO ČUDO OD KOLAČA Iako ima mnogo “uvezenih” vrsta kolača i slatka, Albanci su ipak, vjerni tradiciji i tradicionalnim jelima. Mnogo je imitacija trileće ali u većini slučajeva, sačuvan je originalni recept … Trileća je neophodno albansko slat… Read More

0 komentari:

Objavi komentar