četvrtak, 9. studenoga 2017.
OVAKAV RECEPT ZA KRAFNE MORATE IMATI JER ONE SVIMA USPIJEVAJU AL BAŠ SVIMA
By arsenal at 00:59
No comments
Ovo je recept s kojim ne možete pogriješiti, prsten ili rub oko krafne nikad ne izostane!
Sastojci
Tijesto
1 kg glatkog brašna
1 kocka svježeg kvasca
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
6 žumanjka
100 grama šećera
1/2 l mlijeka
70 grama maslaca
1 dcl kiselog vrhnja
2 žlice ruma
naribana limunova korica
malo soli
ulje za prženje, marmelada od marelice, šećer u prahu za posipanje
Priprema
1.
Kvasac izmrvimo i pomiješamo sa 5 žlica mlakog mlijeka, malo brašna i 1 žličicom šećera i neka se digne. Kad se kvasac digao dodamo mu brašno sobne temperature, maslac, žumanjke, šećer, vanilin šećer, prašak za pecivo, rum, malo soli, naribanu limunovu koricu i kiselo vrhnje pa sa mlakim mlijekom izradite tijesto (ako vam je tijesto malo mekano dodajte malo brašna, ili polako dodajte mlijeko kod izrade i kad dobijete tijesto koje se ne lijepi za rub posude nemojte više dodavati mlijeko). Izrađeno tijesto pokrijte krpom i neka se diže 1-2 sata.
2.
Kad se tijesto diglo rukama izrađujte kuglice veličine veće marelice (one će se dizanjem udvostručiti pa si na taj način i formirajte kuglice ako želite veće krafne neka budu veličine breskve) i stavljajte ih na pobrašnjenu plohu. Kako bi lakše formirali kuglice tijesto ili ruke blago pobrašnite oštrim brašnom. Kuglice prekrijte krpom i kad se udvostruče spremne su za prženje.
3.
Krafne pržite na zagrijanom ulju u loncu (u loncu mora biti oko 2 prsa ulja) tako da kad ih okrećete da na ulje dođe strana koja nije bila na brašnu. Kad ste ih stavili na ulje poklopite ih poklopcem i pržite 3 minute, nakon toga maknite poklopac i okrenite krafne neka se prže još 3-4 minute da i sa druge strane dobiju lijepu boju (pazite na temperaturu ulja neka vam se ulje zagrije prije nego ste stavili prve krafne tako da kad krafne urone zapjeni se oko njih ali onda smanjite plin ili struju sve ovisi kakav štednjak imate da vam ne bi zagorile, već ćete i sami vidjeti tokom prženja ako će trebati malo pojačati nakon što smanjite).
4.
Pržene krafne stavljajte u posudu koju ste prekrili papirnatim ručnicima kako bi upili višak masnoće. Kad su papirnati ručnici upili višak masnoće krafne punite marmeladom od marelica sa špricom za ukrašavanje kolača i posipajte šećerom u prahu.
5.
Krafne možete napraviti i tako da nekoliko kuglica tijesta napravite rupu u sredini sa čašom pa kad se isprže i ocijede na pap. ručnicima namažite ih glazurom od čokolade, Nutellom ili Linoladom nougat i posipajte šarenim mrvicama djeca će se oduševiti!
Posluživanje
Za čokoljupce krafne možete napuniti Nutellom ili Lino ladom nougat. Krafne u ovo zimsko vrijeme poslužite uz neki topli napitak i dobar tek!
Related Posts:
RECEPT ZA PILETINU KOJI TREBATE ODMA ZAPISATI : MUŽ KAŽE BOLJA NEGO U RESTORANU SASTOJCI 1/2 kg piletine ( ja sam koristile file ) ulje za prženje (koje volite) 250 dl jogurta bosiok Marinada (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2 kašike ulja (koje volite) 1 kašika aleve paprike … Read More
ZAGREBAČKE KREMŠNITE ZA SAMO POLA SATA PRAVIM IH VEĆ DRUGI PUT U SEDAM DANA!!! Šta da kazem, brzo, lako, kremasto, fantastično! Sastojci 250 g zamrznutog lisnatog tijesta Za kremu: 1 Krema za kremšnite Dolcela 500 ml vode Za šlag: 600 ml vrhnja za šlag (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).pu… Read More
CELU GODINU SAM RADIO DA BIH USPEO DA ODVEDEM DEVOJKU NA MORE.... Celu godinu sam radio da bih uspeo da odvedem devojku na more i tu u Grčku, Santorini… ko ne zna jedna od najjskupljih i najboljih destinacija u svetu. Tri godine smo se zabavljali i želio sam joj prirediti to nezaboravno … Read More
BRZA PLAZMA TORTA ZA 10 MINUTA....USPIJEVA SVAKI PUTA SAMO ODLUČITE. Sastojci: 5 jaja 250gr. margarina100-150gr.prah šećera(po ukusu) 2 velike kutije plazma keksa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); po potrebi gaziran sok od pomorandže (Fanta ili Deit) 10 čokoladnih ban… Read More
ODLIČNA TORTA KOJOJ NEĆETE MOĆI ODOLJETI NI NAKON DVA KOMADA SASTOJCI ZA BISKVIT Okrugli kalup promjera 32 cm 6 bjelanjaka 4 kašike brašna 6 kaš. šećera POTREBNO JOŠ 100 g. Nutelle lješnjak (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); petit keks ZA FIL 1 l. mlijeka 8 kaš.… Read More
0 komentari:
Objavi komentar