četvrtak, 9. studenoga 2017.
OVAKAV RECEPT ZA KRAFNE MORATE IMATI JER ONE SVIMA USPIJEVAJU AL BAŠ SVIMA
By arsenal at 00:59
No comments
Ovo je recept s kojim ne možete pogriješiti, prsten ili rub oko krafne nikad ne izostane!
Sastojci
Tijesto
1 kg glatkog brašna
1 kocka svježeg kvasca
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
6 žumanjka
100 grama šećera
1/2 l mlijeka
70 grama maslaca
1 dcl kiselog vrhnja
2 žlice ruma
naribana limunova korica
malo soli
ulje za prženje, marmelada od marelice, šećer u prahu za posipanje
Priprema
1.
Kvasac izmrvimo i pomiješamo sa 5 žlica mlakog mlijeka, malo brašna i 1 žličicom šećera i neka se digne. Kad se kvasac digao dodamo mu brašno sobne temperature, maslac, žumanjke, šećer, vanilin šećer, prašak za pecivo, rum, malo soli, naribanu limunovu koricu i kiselo vrhnje pa sa mlakim mlijekom izradite tijesto (ako vam je tijesto malo mekano dodajte malo brašna, ili polako dodajte mlijeko kod izrade i kad dobijete tijesto koje se ne lijepi za rub posude nemojte više dodavati mlijeko). Izrađeno tijesto pokrijte krpom i neka se diže 1-2 sata.
2.
Kad se tijesto diglo rukama izrađujte kuglice veličine veće marelice (one će se dizanjem udvostručiti pa si na taj način i formirajte kuglice ako želite veće krafne neka budu veličine breskve) i stavljajte ih na pobrašnjenu plohu. Kako bi lakše formirali kuglice tijesto ili ruke blago pobrašnite oštrim brašnom. Kuglice prekrijte krpom i kad se udvostruče spremne su za prženje.
3.
Krafne pržite na zagrijanom ulju u loncu (u loncu mora biti oko 2 prsa ulja) tako da kad ih okrećete da na ulje dođe strana koja nije bila na brašnu. Kad ste ih stavili na ulje poklopite ih poklopcem i pržite 3 minute, nakon toga maknite poklopac i okrenite krafne neka se prže još 3-4 minute da i sa druge strane dobiju lijepu boju (pazite na temperaturu ulja neka vam se ulje zagrije prije nego ste stavili prve krafne tako da kad krafne urone zapjeni se oko njih ali onda smanjite plin ili struju sve ovisi kakav štednjak imate da vam ne bi zagorile, već ćete i sami vidjeti tokom prženja ako će trebati malo pojačati nakon što smanjite).
4.
Pržene krafne stavljajte u posudu koju ste prekrili papirnatim ručnicima kako bi upili višak masnoće. Kad su papirnati ručnici upili višak masnoće krafne punite marmeladom od marelica sa špricom za ukrašavanje kolača i posipajte šećerom u prahu.
5.
Krafne možete napraviti i tako da nekoliko kuglica tijesta napravite rupu u sredini sa čašom pa kad se isprže i ocijede na pap. ručnicima namažite ih glazurom od čokolade, Nutellom ili Linoladom nougat i posipajte šarenim mrvicama djeca će se oduševiti!
Posluživanje
Za čokoljupce krafne možete napuniti Nutellom ili Lino ladom nougat. Krafne u ovo zimsko vrijeme poslužite uz neki topli napitak i dobar tek!
Related Posts:
DOŠLA SAM U ŠVICARSKU DA RADIM KAO DADILJA U JEDNU BOGATU PORODICU.... Došla sam u Švicarsku da radim kao dadilja u jednoj bogatoj porodici. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nikad mi jasnije nije bilo da su bogati nego kad je, nakon što sam polizala poklopac-foliju od jo… Read More
ČAROBNI KOLAČ OD JABUKA –NAJBOLJI KOLAČ SA JABUKAMA KOJI SAM DO SADA PROBALA Sastojci: – Gris 1 čaša – Brašno (oštro) 1 čaša – Šećer 1 čaša (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); – Prašak za pecivo 1 paketić – Vanilin šećer 1 paketić – Jabuke po potrebi i želji – Cimet po želji – … Read More
BRZI KOLAC za manje od 10 minuta...BEZ KUHANJA I PEČENJA! Sastojci 400 gr Petite Beure keksa 300 gr Jaffa keksa 1/2 l jogurta (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 200 ml kiselog vrhnj 8 zlica secera 1 Vanili secer 1/2 l slatkog vrhnja za slag Priprema … Read More
BRIŠE BORE I GODINE KAO MAGIJOM: Izrendala je jedan krompir, dodala ova 2 sastojka iz svog frižidera i time namazala lice. Nakon samo 4 dana muž joj je… Postoji mnogo proizvoda za kožu na tržištu, ali skoro svi, nažalost, sadrže štetne hemikalije koje mogu učiniti više štete nego koristi. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Međutim, postoje neki efikas… Read More
STARINSKO JELO KOJE MOŽETE NAPRAVITI ZA 20 MINUTA A UŽIVAT ĆETE U SVAKOM ZALOGAJU Staro, skoro zaboravljeno jelo, ja je obožavam :))) Sastojci potrebno je 2 dl vode 2 dl mlijeka 300-400 g sira ili kajmaka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 8 kašika kukuruznog brašna 1 kašika masti n… Read More
0 komentari:
Objavi komentar