srijeda, 19. listopada 2016.
PUDING TORTA BEZ PUDINGA: Detaljan recept sa svim cakama
By arsenal at 00:02
No comments
Puding torta u koju zapravo ne ide puding postala je apsolutni hit među poslasticama u Turskoj, a zatim se brzinom svjetlosti proširila internetom.
Sastojci:
300 g keksa,
800 ml mlijeka,
2 žlice brašna,
3 žlice gustina,
šalica šećera,
žlica maslaca,
2 žlice kakaa,
dvije banane,
pola šalice mljevenih orašastih plodova po želji
Priprema:
U prikladnoj posudi izmiješati praškaste sastojke – brašno, kakao, gustin i šećer. Lagano dodajte mlijeko, neprestano mešajući žicom.
Stavite na vatru i kuhajte dok se ne zgusne, uz neprestano miješanje. Dobit ćete smesu sličnu pudingu. Dodajte maslac i kuhajte još malo dok se ne rastopi
Na radnoj površini ili stolu raširite veći komad prozirne folije, pa počnite ređate keks. Poređajte tri reda po četiri keksa, pa premažite skuhanom kakao-filom.
Blago razmažite špatulom – nema potrebe da pokrijete baš svaki milimetar keksa, kao ni da redovi keksa budu spojeni. Naprotiv, bit će vam lakše ako budu blago odvojeni.
Ponovite postupak sa još jednim redom keksa. Zatim poredajte i treći sloj keksa, ali samo po dva krajnja reda, a sredinu preskočite. U sredinu umjesto keksa stavite banane.
Keks namažite filom i preklopite s još jednim redom keksa, koji ćete također namazati čokoladnim filom. Pazite da vam ostane malo fila sam kraj, kako biste premazali gotovu piramidu.
Zatim uhvatite foliju sa jedne strane i podignite je, tako da se red keksa nasloni na banane. Postupak ponovite za drugu stranu. Ovoga puta morate pridržavati već podignutu stranu, da se ne bi raspalo.
Prebacite foliju preko vrha torte tako da bude pokrivena sa svih strana, pa ako je potrebno, još malo oblikujte rukama. Prebacite na tanjur, pa ostavite u frižider da se stegne bar 4-5 sati.
Pažljivo uklonite foliju, pa premažite vašu čokoladnu piramidu s malo preostalog fila.
Pospite tortu mljevenim orašastim plodovima po izboru, pažljivo izvadite tortu iz folije, prebacite na pladanj i vratite u frižider na još bar dva sata prije posluživanja.
Related Posts:
DO SADA NIKADA NISTE SPREMALI OVAKAV KOLAČ SA JABUKAMA...A TREBALI BISTE JER VRIJEDI SVAKOG TRUDA Sastojci: - 4 jaja - 250 g šećera - 100 ml mlijeka - 125 g maslaca (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); - 300 g brašna - 3 male kašićice praška za pecivo - 5 jabuka srednje veličine Priprema: - rastopi… Read More
TAKO LAGANA I FINA DA JE GREHOTA A DA SE NE PROBA Sastojci 10 jaja 14 velikih žlica šećera 5 velikih žlica brašna 20 dkg mljevenih badema 20 dkg šećera u prahu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 5 dcl mlijeka 2 vrećice pudinga od slatkog vrhnja 25 dkg … Read More
IZRADA TIJESTA ZA PITU SAVIJAČU SVE DETALJNO OBJAŠNJENO Sastojci TIJESTO oko 1 kg glatkog brašna 4 žlice ula suncokret (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); po potrebi vode prstohvat soli Priprema 1. Za početak brašno mora biti obavezno glatko, suho i sobne … Read More
PREDIVNO PECIVO, LAKO SE NAPRAVI A IZGLEDA LIJEPO Izvana krckave a unutra mekane. Napravite ih, znam da ce vam se dopasti... Sastojci oko 1kg brasna 1,5 kocka Kvasca (svježeg) 2,5kasicice soli 1 kasicica secera 200ml tople vode (adsbygoogle = window.adsbygoogle … Read More
ROLAT OD SIRA....Veoma je ukusan, dekorativan, brzo i jednostavno se priprema Rolat od sira Potrebno za "koru": oko 250 g isecenog sira (tost sir, Gouda ili neki slican sir) Fil: 150 g stisnjene sunke 150 g kiselih krastavaca 250 g kackavalja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); … Read More
0 komentari:
Objavi komentar