četvrtak, 17. studenoga 2016.
UŠTIPCI OD MLJEVENOG MESA I KROMPIRA
By arsenal at 09:13
No comments
Sastojci
25 dag mljevenog miješanog mesa
30 dag krumpira
1 glavica luka
2 žlice brašna
pola žličice škrobnog brašna
1-2 žlice sjeckanog peršina
2 žlice sira ribanca
1 žlica Vegete
1 žlica maslaca
2 bjelanjka
1 jaje
ulje
sol, papar
Priprema
1.
Luk i peršin narezati sitno, krumpir skuhati i te pripremiti sve ostale sastojke. Na vruće ulje staviti luk, malo ga posoliti i pirjati dok ne postane staklast pa na njega staviti mljeveno meso. Pirjati mljeveno meso, zatim dodati Vegetu, posoliti i začiniti paprom, promiješati te još samo kratko pirjati.
2.
Skuhani krumpir propasirati pa dodati žumanjak i maslac......
3.
.......a zatim i brašno u kojem je umiješano škrobno brašno.
4.
Posoliti, začiniti paprom, dobro izmiješati te nakon toga tijesto izmijesiti rukom.
5.
Kada se pirjano mljeveno meso ohladi dodati sir ribanac.....
6.
......a zatim i sitno sjeckani peršin pa sve dobro izmiješati.
7.
Ovako pripremljeno pirjano mljeveno meso dodati u zdjelu sa krumpirovim tijestom .......
8.
.....i sve izmiješati kako bi se sastojci sjedinili.
9.
U jednoj posudi izmiješati bjelanjke a u drugu posudu staviti brašno. Sa žlicom vaditi tijesto, uvaljati ga u brašno, zatim u bjelanjke i odložiti na tanjur.
10.
Pripremljene uštipke pržiti u dubokoj masnoći na jednoj strani.....
11.
.....a zatim ih okrenuti, tako da porumene sa svih strana pa ih odložiti ih na kuhinjski papir, radi upijanja viška masnoće.
12.
U međuvremenu pripremiti umak od jogurta: u posudu za miješanje staviti jogurt, dodati mu sitno sjeckani peršin i naribanu koricu limuna te uliti limunov sok, izmiješati i rashladiti u hladnjaku.
13.
Poslužiti pohane uštipke uz umak od jogurta kao predjelo.....
14.
.....ili uz sezonsku salatu kao laganu večeru.
Related Posts:
OBROK ZA ČISTU DESETKU….NEODOLJIVI KROMPIR SA PRELIVOM Sastojci 1 i pol kg krompira pola litre vrhnja za kuhanje 2 dl mlijeka 1 dl ulja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 vrećica praha juhe od gljiva nešto papra, vegete i peršunova lista po želji sira po… Read More
ODLIČAN RUČAK KOJI ĆETE ČESTO PRAVITI Sastojci Testo: 800 gr brašna 1 kašičica soli 3 kom jaja oko 3,5 dl mleka 50 gr kvasca 2 kašičice šećera Premazivanje testa: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 250 gr margarina 2 kom žumanaca N… Read More
ITALIJANSKA ŠARLOTA OD JABUKA – KOLAČ KOJI SE TOPI U USTIMA Kolač je jednostavan za pripremu, i veoma je ukusan. SASTOJCI: 180 gr pšeničnog brašna 4-5 kom. jabuka 130 gr šećera 50 gr putera (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1/2 kesice praška za pecivo 2 žumanc… Read More
MOJA SUPRUGA JE IAKO SAMO SEKRETARICA, VRLO CIJENJENA RADNICA JEDNE FIRME. MNOGI JE SMATRAJU Moja supruga je iako samo sekretarica, vrlo cijenjena radnica jedne firme. Mnogi je smatraju drugim direktorom, jer mnoge poslove kada njega nema ona obavlja. Prije par noći imala je proslavu u firmi i mnogo joj je bilo kriv… Read More
JEFTINA I BEZ MUKE: Najbrža i najukusnija pita od tikvica Sastojci: 4 srednje tikvice glavica crnog luka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 300 g brašna 100 ml ulja 100 g mladog sira (ili nekog drugog po želji) 3 jaja 1 prašak za pecivo so, biber Priprema: 1… Read More
0 komentari:
Objavi komentar