četvrtak, 22. prosinca 2016.
NUTELLA TORTA OD SAMO 3 SASTOJKA
By arsenal at 07:18
No comments
Sastojci
600 g nutella
200 g ekspandirani pirinač
3 l sladoleda od vanile
Priprema
1.
Ako možete prvo napravite sladoled nekoliko dana ranije po ovom receptu a ako nećete da pravite sladoled, onda ga kupite. Ja sam prvo napravila sladoled.
2.
Okrugli kalup sa pomerajućim stranicama, prečnika 25cm ili sličnih veličina a možete ako hoćete da koristite i četvrtasti kalup, izbor je vaš,staviti u zamrzivač zajedno sa velikom zdelom za mućenje.
3.
U dublju šerpu staviti nutelu i ekspandirani pirinač i na tihoj temperaturi sve zajedno izmešati da se nutela sjedini sa pirinčem.
Uzeti veći plah,prekriti sa papirom za pečenje i sipati smesu od nutele. Poravnjati sa spatulom i staviti u zamrzivač da se dobro ohladi i stegne, ali da se ne zamrzne.
4.
Sladoled izvaditi iz zamrzivača i ostaviti u frižider da omekne, da može da se meša, ali ne sme da se otopi.
Posle 35 do 40 minutaizvaditi smesu od nutele i nožem i viljuškom iseći na sitne zalogajčiće, ako je potrebno vratiti u zamrzivač dok sladoled ne omekša.
5.
Kad je sladoled omekšao, izvaditi smesu od nutele, veliku zdelu i kalup iz zamrzivača.
Staviti omekšali sladoled u veliku zdelu, koju ste izvadili iz zamrzivača, dodati 3/4 smese od nutele, ostatak vratiti u zamrzivač dok ne napravite tortu, to vam je potrebno da stavite po vrhu torte, i sve dobro sjediniti sa omekšalim sladoledom.
6.
Tako pripremljenu smesu sipati u ohlađeni kalup ( sipati sa spatulom ili velikom kašikom i svaki put dobro izravnjati i pritisnuti malo više da izbegnete da imate "džepove" od vazduha.
7.
Kad ste završili sa smesom od sladoleda,izvaditi komadiće nutele iz zamrzivača, posuti svuda po vrhu.
Zaviti celu tortu i kalup u providnu foliju i vratiti nazad u zamrzivač, najmanje 4 do 6 sati, ili najbolje,preko noći da se potpuno zamrzne.
8.
Izvaditi tortu pola sata pre služenja i ostaviti u frižider. ( tortu ne morate vaditi ranije i stavljati u frižider, možete je direktno iz zamrzivača seći, samo dobro zagrejte nož vrelom vodom, i posle svakog reza, ponovo zagrejati pod mlazom tople vode i obrisati nož pre sečenja )
Skinuiti stranice sa kalupa, staviti na tacnu za torte.
Zagrejati nož pod mlazom tople vode i seći tortu na šnite i poslužiti odmah.
Related Posts:
UŠTEDITE NA VREMENU I ENERGIJI A IMATE SAVRŠEN RUČAK Potrebno je: 400 gr svinjskog ili junećeg mesa 1 glavica crna luka 2 čena belog luka 2 šargarepe 100 gr celera 500 gr krompira 2 dcl soka od paradajza (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 dcl bel… Read More
OBLATNE SA BANANICAMA....NAJLJEPŠI RECEPT KOJI JE NAPISAN ZA OBLATNE Sastojci: 2 lista oblande 8 krem bananica Fil 500 g šećera (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 200 ml vode 250 g margarina 100 g čokolade 250 g mlevenog keksa 250 g mlevenih oraha Priprema: 1. U šerpu… Read More
BOŽIĆNA KREMASTA TORTA...Raskošna i svečana, za ovakvu priliku Sastojci korice 12 belanaca 12 kasika secera 24 kasike mlevenih oraha 3 kasike kakao 9 kasika brasna fil (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 12 zumanaca 12 kasika secera 100 gr mleka 4 stangle cokolade… Read More
DORUČAK ZA 15 MINUTA...POMALO ZABORAVLJENI RECEPT ZA NAJUKUSNIJE SENDVIČE Sastojci 2-3 dana stari kruh koliko stane na pleh 1 jaje 15 dag šunke malo pršuta (po želji) 10 dag sira, najbolje tilzita jer nije jako mastan 1 čašica jogurta (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); … Read More
RUČAK ZA PRSTE POLIZAT I JOŠ BOLJI...SAMO SE ODLUČITE POTREBNI SASTOJCI -pileća prsa malosoli -maslinovo ulje (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); -češnjak -senf -vrhnje za kuhanje -peršin Način pripreme Pileća prsa izrezati na kocke, začiniti solju,soli … Read More
0 komentari:
Objavi komentar