nedjelja, 1. siječnja 2017.
ZALIVENA PITA SA VIŠNJAMA U MOJOJ PORODICI OMILJENA POSLASTICA SA VIŠNJAMA PREDOBRA JE…
By arsenal at 13:16
No comments
Sočna, slatka, prelivena šerbetom, ova pita je za prave ljubitelje slatkiša 😉
Sastojci
1 pakovanje kora za pitu
fil
4 kom jaja
1 čaša* šećera
1 čaša ulja
1 čaša jogurta
1 čaša griza
1 kesica praška za pecivo
700-800 g višanja
preliv
4 čaše vode
2 čaše šećera
1 kesica vanil-šećera
Priprema
1.
*Mera je čaša je od jogurta, od 180 ml
Prvo pripremite fil. Jaja i šećer penasto umutite mikserom.Dodajte griz pomešan sa praškom za pecivo, ulje i jogurt. Sve zajedno umutite još malo dok se ne povežu sastojci.
Višnje operate, očistite od koštica i ocedite.
2.
Kore razdvojite i podelite na 6 gomilica po 3 kore. Ostale kore, ako vam preostanu u pakovanju, odložite ili iskoristite za nešto drugo. Ovde vam je potrebno samo 18 kora za 6 finih i tankih rolatića.
3.
Prvu koru raširite i premažite sa 4-5 kašika fila, drugu stavite preko i uradite isto tako, pa stavite treću koru. Nju ne premazujete filom već po ivici poređate višnje. Pravite male gomilice od višanja i ređajte ih gusto jednu do druge kako bi vam pita bila bogata i lepo okrugla kada je smotate. Dakle, kada ste poređali višnje, urolajte kore u tanak i okrugao rolatić lagano pritiskajući i oblikujući ga. Tako uradite i sa preostalim korama.Pleh od rerne premažite sa malo ulja i ređajte rolate praveći mali razmak između. Poprskajte pitu sa malo ulja odozgo pre pečenja.
4.
Ispecite pitu u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok fino ne porumeni odozgo. Meni je bilo potrebno oko 15 minuta, a vi dužinu pečenja prilagodite svojoj rerni. Izvadite pitu i ostavite je da se ohladi. Hladnu pitu isecite na parćad i prelijte vrućiim sirupom.
5.
Priprema sirupa: šećer stavite u šerpu zajedno sa vanil-šećerom, prelijte vodom i kuvajte dok ne provri povremeno mešajući da bi se šećer rastopio. Kuvajte 10-ak minuta, ne treba da bude gusto kao za baklava. Vreo sirup prelijte preko ohlađene i isečene pite, prohladite malo i poslužite.
www.coolinarika.com
Related Posts:
BOLONJEZ SOS....ORGINALNI RECEPT IZ JEDNOG ITALIJANSKOG RESTORANA Sastojci 250 gr faširane junetine 250 gr faširne svinjetine 100 gr slanine 50 gr koncentrata rajčice 50 gr maslaca 3 kaš maslinovog ulja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 čaša mlijeka 1 čaša c… Read More
UDATA SAM, DVOJE DJECE, MUŽ OD KAKO SE RODILO DRUGO DIJETE NE PRESTAJE.... Udata sam, dvoje dece, muž od kako se rodilo drugo dete ne prestaje da pije, postao je pravi alkoholičar, misli da sam ga prevarila i da to dete nije njegovo. Ja ne mogu da radim jer brinem o deci i kući, a muž samo pije, … Read More
Jeste li znali da OBLIK vašeg tijela ovisi o mjesecu rođenja? Tajna mršavosti je vrlo jednostavna! Nevjerovatno ali numerologija i datum rođenja određuje kako će osoba izgledati i kakav oblik tijela će imati… Da biste to učinili, morate zbrojiti datum, mjesec i godinu rođenja, kako bi dobili jednoznamenkasti broj. Na prim… Read More
Žena (53) zaprepastila lekare: Prestala sam da starim kad sam napunila trideset! Otkriva namirnicu koja zaustavlja starenje! Ona se kune u samo jednu namirnicu koja joj je dala večnu mladost Kada je vide, ljudi prvo pomisle da Pamela Džejkobs ima oko 30-ak godina. Međutim, njena lična karta pokazuje čak 22 godine više. Sa svojih 53, Pamela izgle… Read More
FANTASTIČNA PITA ZA DANAŠNJI RUČAK NABAVITE GOTOVE LISTOVE TIJESTA ZA SAVIJAČU I SKRATITE PROCES Sastojci 6 listova gotovog tijesta za savijaču 1 žlica kima 4 žlice ulja 40 g Oštrog brašna Podravka 1 vezica kopra 200 ml mlijeka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 150 g svježeg sira 1 vezica… Read More
0 komentari:
Objavi komentar