utorak, 21. ožujka 2017.
OVO JE JEDAN OD NAJBOLJIH ROLNICA KOJE SAM PROBALA PA DIJELIM RECEPT SA VAMA
By arsenal at 14:38
No comments
Sastojci
Za tijesto:
1 Prašak za puding vanilin Dolcela
40 g šećera
500 ml mlijeka
2 Kvasac instant Dolcela
30 g šećera
100 ml mlake vode
1 kg Pšeničnog glatkog brašna Podravka
1 žličica soli
2 jaja
100 g maslaca
Za nadjev:
100 g maslaca
250-300 g smeđeg šećera
3 žličice Cimeta mljevenog Podravka
Za glazuru:
100 g krem sira
50 g maslaca
150 g šećera u prahu
1 Vanilin šećer Dolcela
mlijeko po potrebi
Priprema
1.
Pomiješajte prašak za puding sa šećerom i malo mlijeka.
2.
Ostatak mlijeka skuhajte, maknite s vatre, umiješajte pripremljenu smjesu i kuhajte uz miješanje 1-2 minute, a zatim puding ohladite.
3.
Kvasac pomiješajte s malo šećera i mlakom vodom i ostavite stajati 5 minuta.
4.
Brašnu dodajte sol, pripremljeni kvasac, ohlađeni puding, jaja, rastopljeni maslac i zamijesite glatko tijesto.
5.
Ostavite dizati na toplom mjestu dok se volumen ne udvostruči.
6.
Tijesto premijesite i ostavite da se ponovo digne.
7.
Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi (0,5 cm).
8.
Rastopljenom maslacu dodajte šećer i cimet.
9.
Ovom smjesom premažite tijesto. Savijte u roladu i zatim ju prerežite na 20 dijelova.
10.
U tepsiju (40 x 30 cm) obloženu papirom za pečenje posložite rolice (da se ne dodiruju) i ostavite da narastu.
11.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C do zlatnožute boje (oko 25 minuta).
12.
Za glazuru izmiješajte krem sir, maslac sobne temperature, šećer u prahu, vanilin šećer i mlijeko po potrebi.
13.
Pečene rolice ohladite par minuta pa ih prelijte ili "prošarajte" pripremljenom glazurom.
Posluživanje
Mlake rolice poslužite uz napitak.
Savjet
Da bi vam bilo jednostavnije, tijesto koje ste tanko razvaljali premažite rastopljenim maslacem i pospite mješavinom šećera i cimeta te možete umiješati i grožđice, orašaste plodove i sl.
Related Posts:
RECEPT ZA LEPINICE KOJE SAM DOBILA OD MOJE KONE ZA DORUČAK SU PUN POGODAK..PREPORUČUJEM DA ISPROBATE Sastojci 1kocka kvasca 1kg brasna mekog 1supena kasika ulja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2kasicice male secera 1kasicica soli mlaka voda da se zamjesi onako kao za hljeb ili pitu (ne premeko ne… Read More
JEDNOSTAVNO MORATE JE PROBATI,SVI KOJI SU PROBALI OVU TORTU TRAŽILI SU RECEPT! SASTOJCI 3 jaja 3 kašike šećera 2 belanca 1 kašika šećera 3 kašike brašna 1 kašika kakaa 1 prašak za pecivo 6 kašike mljevenih oraha 2 kašike mleka 5 kašike rum Za krem (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({… Read More
ČOKOLADNI KOLAČ BEZ PEČENJA: ČOKOLADNI MOZAIK - PROBAJTE MU ODOLETI Sastojci 200 g bijele čokolade 200 g crne čokolade 6 dl slatkog vrhnja 10 g želatine (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 kašika ruma 1 kašičica nes kafe 3 dl mlijeka 150 g "pti ber" keksa Prip… Read More
ISKORISTITE OVAJ TRIK, DA VAM BIJELO RUBLJE IZGLEDA KAO DA STE TEK KUPILI!...(VIDEO) Trebaju vam ovi sastojci: – posuda (plastična) – voda (ne ključala, nego vruća) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); – soli (dvije žlice) – prašak za pecivo (jedna žlica) – omekšivač (jedna žlica) Ako b… Read More
KOKOS ŠAPICE PEČENE ZA SAMO 10 MINUTA Starinski recept sa novim ukusom kokosa Sastojci 250 gr brasna 140 gr prah secera 200 gr margarina (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 150 gr kokosa 2 kasike meda Priprema 1. Penasto umutiti prah sece… Read More
0 komentari:
Objavi komentar