utorak, 21. ožujka 2017.
OVO JE JEDAN OD NAJBOLJIH ROLNICA KOJE SAM PROBALA PA DIJELIM RECEPT SA VAMA
By arsenal at 14:38
No comments
Sastojci
Za tijesto:
1 Prašak za puding vanilin Dolcela
40 g šećera
500 ml mlijeka
2 Kvasac instant Dolcela
30 g šećera
100 ml mlake vode
1 kg Pšeničnog glatkog brašna Podravka
1 žličica soli
2 jaja
100 g maslaca
Za nadjev:
100 g maslaca
250-300 g smeđeg šećera
3 žličice Cimeta mljevenog Podravka
Za glazuru:
100 g krem sira
50 g maslaca
150 g šećera u prahu
1 Vanilin šećer Dolcela
mlijeko po potrebi
Priprema
1.
Pomiješajte prašak za puding sa šećerom i malo mlijeka.
2.
Ostatak mlijeka skuhajte, maknite s vatre, umiješajte pripremljenu smjesu i kuhajte uz miješanje 1-2 minute, a zatim puding ohladite.
3.
Kvasac pomiješajte s malo šećera i mlakom vodom i ostavite stajati 5 minuta.
4.
Brašnu dodajte sol, pripremljeni kvasac, ohlađeni puding, jaja, rastopljeni maslac i zamijesite glatko tijesto.
5.
Ostavite dizati na toplom mjestu dok se volumen ne udvostruči.
6.
Tijesto premijesite i ostavite da se ponovo digne.
7.
Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi (0,5 cm).
8.
Rastopljenom maslacu dodajte šećer i cimet.
9.
Ovom smjesom premažite tijesto. Savijte u roladu i zatim ju prerežite na 20 dijelova.
10.
U tepsiju (40 x 30 cm) obloženu papirom za pečenje posložite rolice (da se ne dodiruju) i ostavite da narastu.
11.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C do zlatnožute boje (oko 25 minuta).
12.
Za glazuru izmiješajte krem sir, maslac sobne temperature, šećer u prahu, vanilin šećer i mlijeko po potrebi.
13.
Pečene rolice ohladite par minuta pa ih prelijte ili "prošarajte" pripremljenom glazurom.
Posluživanje
Mlake rolice poslužite uz napitak.
Savjet
Da bi vam bilo jednostavnije, tijesto koje ste tanko razvaljali premažite rastopljenim maslacem i pospite mješavinom šećera i cimeta te možete umiješati i grožđice, orašaste plodove i sl.
Related Posts:
ZA RUČAK ILI VEČERU IDEALNI U SVIM PRILIKAMA A NAJBOLJE OD SVEGA BEZ SUVIŠNE MASNOĆE...PRSTIĆI Potrebno vam je: oko 750g belog pilećeg mesa, 2 jaja, šolja brašna, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); kupovne perece (za grickanje), so i biber (i drugi začini po želji). Od ostalog materijala vam je j… Read More
SELJAČKA PITA SA KROMPIROM…PREUKUSNA, MI SMO UŽIVALI Sastojci 1 kom (250 g) Lisnatog tijesta Podravka 5-6 kom krompira srednje velicine 100 g šunke 100 g feta sira 100 g kisele pavlake (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2 kom jaja 100 g tvrdog sira topiv… Read More
FINE KOCKICE SA KREM BANANICAMA! UKUSNE,KREMASTE,FINE.... Sastojci biskvit: 5 kom. jaja 3 zlice ulja 2 zlice mleka 4 zlice brasna 1 zlica kakao 1 paketic prasak za pecivo (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); krema: 700 ml. mleka 2 paketica pudinga od vanile 25… Read More
ZALIVENA PITA SA VIŠNJAMA U MOJOJ PORODICI OMILJENA POSLASTICA SA VIŠNJAMA PREDOBRA JE… Sočna, slatka, prelivena šerbetom, ova pita je za prave ljubitelje slatkiša 😉 Sastojci 1 pakovanje kora za pitu fil 4 kom jaja 1 čaša* šećera 1 čaša ulja 1 čaša jogurta 1 čaša griza 1 kesica praška za pecivo (adsbygoo… Read More
OD SVIH RECEPATA ZA CARSKU PITU OVAJ MI JE NAJDRAŽI Ovo jelo sebi često pravim,super se zamrzava-poslije samo bubnem u mikrovalnu 5 min. i kao svježe ispečeno! Sastojci: 200 gr brašna 150 gr svježeg sira 150 gr šunkepo izboru 4 jaja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || … Read More
0 komentari:
Objavi komentar