srijeda, 17. svibnja 2017.
SVI KOJI SU PROBALI OVU PITU BILI SU ODUŠEVLJENI
By arsenal at 04:08
No comments
Još jedna vrsta starinske pite za one koji to vole...
Sastojci
5 čaša brašna
1/2 kvasca
3 kašičice soli
voda
ulje, mast
oko 200gr sira
Priprema
1.
Od brašna, soli, kvasca i vode zamesiti testo srednje tvrdoće.
Podeliti ga na 10 loptica.
2.
Svaku lopticu razvući oklagijom. Po 2 kruga spojiti uljem (Ja pomešam malo rastopljene masti i malo ulja). Dobije se 5 malih kora.
3.
Svaku takvu koru još malo razvući oklagijom u veličini tepsije.U podmazanu tepsiju br.28 stavim jednu koru, namažem je uljem i pospem mrvljenim sirom. Tako sa svim korama. Zadnja se ne posipa sirom.
4.
Kad se završi ređanje, pita se iseče na kocke i premaže uljem. Treba malo da odstoji pre pečenja.
Related Posts:
PUDING KOLAČ GOTOV ZA 4 SASTOJKA SMUĆKAN ZA 10 MINUTA Potrebno je: petit keksi puding (okusa po želji) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); mlijeko šećer Priprema: U protvan poslažite jedan red petit keksa. Kekse nije potrebno umakati u mlijeko jer … Read More
MEKANA POGAČA...ZA PRIPREMU ODVOJITE CIJELIH 10 MINUTA A UKUS JE VRHUNSKI....PA VI RAZMISLITE Vrlo jednostavna za napraviti, a vrlo ukusna. Izvrsna kao večera uz šalicu jogurta ili kiselog mlijeka. Sastojci 3 jaja 200 ml. kiselog mlijeka 1 prašak za pecivo 150 ml. mlijeka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).… Read More
MLIJEČNI DESERT GOTOV ZA 10 MINUTA...IZUZETNO LIJEPOG OKUSA Sastojci sastojci: 100 gr putera 5-6 kašika pšeničnog griza 1 šolja šećera (ili po vlastitom ukusu) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 vanilin šećer 1 l mlijeka oko 30 gr kokosovog brašna malo … Read More
JEDNOSTAVNE I BEZ PEČENJA...BAJADERA SA ČOKOLADOM Sastojci Podloga 270 g pereca 300 g kikiriki maslaca 200 g maslaca 1 vanilija 150 g secera u prahu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nadjev 150 g mlijecne cokolade 250 g kikiriki maslaca Glazura 200 g… Read More
OVO JE FENOMENALNO GOSTI SU ODUŠEVLJENI: PICA PITA Ovoj piti još niko od mojih gostiju nije odoleo! Od drugih sličnih recepata razlikuje se po tome što se pre pečenja kratko zamrzava kako bi se potom mogla bez ispadanja fila iseći na komade i peći. Sastojci … Read More
0 komentari:
Objavi komentar