petak, 14. srpnja 2017.
POLPETE OD TIKVICA - BEZ JAJA I BRAŠNA
By arsenal at 02:35
No comments
Sastojci
1 veća ili dvije manje tikvice
zobene pahuljice (sitne)
svježeg lišća peršina (nasjeckanog)
1 ili 2 češnja češnjaka (sitno nasjeckan ili protisnut)
sol, papar
malo karija (nije obavezno)
ulje za prženje
Priprema
1.
Tikvicu operite, ogulite i naribajte. Ja obično dvije trećine naribam na krupnu stranu ribeža i ostatak skroz sitno. Pustit će sok, ali ih nemojte cijediti. Promiješajte pa posolite, dodajte svježe mljeveni papar, malo karija ili nekog drugo začina po volji. Promiješajte.
2.
U zdjelicu sipajte punu šalicu od 2,5-3 dl sitnih zobenih pahuljica i postepeno dodavajte hladnu vodu. Miješajte dok ne dobijete gustu, ljepljivu kašu. Ne smije biti rijetko, vodenasto. Tu kašu dodajte u tikvice i dobro izmiješajte. Ako je smjesa vodenasta i ne može se oblikovati, dodavajte suhe zobene pahuljice miješajući, sve dok ne dobijete zadovoljavajuću gustinu i čvrstinu. Provjerite da li ima dovoljno soli i začina pa dodajte još ako je potrebno.
3.
Dodajte sitno isjeckano svježe lišće peršina i sitno sjeckani ili protisnuti češnjak. Promiješajte i još jednom probajte da li je sve dobro začinjeno.
4.
Smjesu poravnajte, malo pritisnite i pokrijte tanjurom ili elestičnom folijom i ostavite u frižider da odstoji 15 do 20 minuta.
5.
Smjesu izvadite iz frižidera, probajte rukama oblikovati loptice. Ukoliko je još uvijek prerijetko i vodenasto dodajte još pahuljica. Premijesite i oblikujte u polpete koje ćete pržiti u tavi sa zagrijanim uljem.
6.
Ulje ne smije biti previše zagrijano jer će izgorjeti vanjska strana polpeta a unutra će ostati sirov. Pržite na srednje jakoj vatri dok i sa jedne i sa druge strane ne dobiju zlatno smeđu boju. Izvadite ih na papirnati ubrus da upije višak masnoće.
7.
Dobar tek!
Posluživanje
Polpete možete poslužiti uz krumpir pire, rižu, variva, žitarice, na kruhu kao dio sendviča, u somunu s nekim umakom od jogurta i svježim rajčicama, komad tvrdog sira....ma dajte mašti na volju i uživajte.
Related Posts:
MINI ŠTRUDLICE SA NUTELOM BEZ ČEKANJA DA TIJESTO NARASTE SVE SE RADI ODMAH Sastojci 500g. brasna 1/2 praska za pecivo 100g. secera u prahu 1 vanilin secer (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 200g. maslaca narezanog na listice 160ml. mlijeka 1/2 korica i sok od limuna 220g. nu… Read More
DORUČAK NIKAD NIJE BIO TAKO UKUSAN DOK NISAM PROBALA OVE KIFLICE SASTOJCI: 1 kesica ili kocka kvasca 5 dl mleka malo ulja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 kg mekog brašna 1 kašikica šećera 1 kašika soli viršle listići kačkavalja PRIPREMA: U mlaku vodu dodati k… Read More
DORUČAK KOME SE RADUJU I VELIKI I MALI SA OVOM PLETENICOM NE MOŽETE POGRIJEŠITI Sastojci 800gr brasna 0.5l mleka 2 kasicice soli 1 kom kvasac 1 kasicica secera 125gr margarina (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ZA FIL 400 gr salame 200gr trapista 100gr kecapa origano ZA P… Read More
KAŠA KOJA RASTVARA TROMB: RUSKI RECEPT, SPAS ZA SVE KOJI PATE OD PROŠIRENIH VENA! Preporčuje se i onima koji imaju probleme sa zapaljenjem površinskih vena Ruski recept za kašu koja rastvara krvne ugruške! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Preporčuje se svima koji imaju probleme s… Read More
DA LI STE KARFIOL KADA SPREMALI NA OVAJ NAČIN...RECEPT KOJI JE SVE ODUŠEVIO Sastojci: 1 velik ili 2 mala karfiola otprilike 4 kocke za supu (one za 1/2l vode) 1/2 kašičice majčine dušice (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 5 – 6 listova lovora 150 gr putera 100 gr mocarele (m… Read More
0 komentari:
Objavi komentar